Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Στον Αμαζόνιο η Google

Η Google ανακοίνωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα επέκταση του προγράμματος Street View, βάζοντας ως στόχο να χαρτογραφήσει στις τρεις διαστάσεις τον Αμαζόνιο και τους παραποτάμους του. Το φιλόδοξο αυτό project αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η Google θα συνεργαστεί για αυτό το σκοπό με τo Ίδρυμα για έναν Βιώσιμο Αμαζόνιο (Foundation for a Sustainable Amazon). Η πρωτοβουλία ανήκει στο FSA, το οποίο προσέγγισε τη Google πριν από δύο περίπου χρόνια και της ζήτησε να συνδράμει την προσπάθειά του. Η Google απάντησε καταφατικά και το Ίδρυμα ελπίζει τώρα ότι μέσα από το Street View θα μπορέσει ο κόσμος να αντιληφθεί πόσο σοβαρό πρόβλημα είναι η αποψίλωση των δασών και πώς ο ανθρώπινος παράγοντας βλάπτει το τοπικό οικοσύστημα.

Η Google θα χρησιμοποιήσει βάρκες εξοπλισμένες με τις γνωστές κάμερες που έχουμε δει στα αυτοκίνητα της εταιρείας, ενώ θα αφήσει στην περιοχή και φωτογραφικές μηχανές τις οποίες θα χρησιμοποιούν οι ντόπιοι για να τραβούν φωτογραφίες, αφού βέβαια λάβουν πρώτα τη στοιχειώδη εκπαίδευση από τη Google.

Η συγκεκριμένη επέκταση του Street View, ή μάλλον του River View, δεν αναμένεται να συναντήσει αντιδράσεις, όπως συμβαίνει κατά καιρούς με τα αυτοκίνητα της Google. Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο project θα χρειαστεί αρκετό καιρό μέχρι να ολοκληρωθεί, καθώς μιλάμε για μια τεράστια σε έκταση περιοχή.


Πηγή: www.e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου