Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Επιδοτούμενα σεμινάρια σε μέλη του ΠΣΔΜΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜΗ)  αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ένταξη των επιχειρήσεων – μελών του Συνδέσμου μας, με έδρα το Νομό Αττικής, σε επιδοτούμενο Πρόγραμμα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 . Το Πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (περιλαμβανομένων και των αυτοαπασχολούμενων Η-Μ Μηχανικών) μέσω της εκπόνησης και εφαρμογής Κλαδικού Σχεδίου Διαρθρωτικής Προσαρμογής με στόχο τη βελτίωση της προσαρμοστικότητας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες της αγοράς, όπως αυτές διαμορφώνονται στο πλαίσιο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.
Οι αιτήσεις υποβάλονται στην Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε. του ΟΑΕΔ από τα μέλη μας (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Β)  σε συνδυασμό με αίτηση γενική για τον κλάδο (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α) που θα υποβάλλει ο ΠΣΔΜΗ, ο οποίος μετά από δημόσιο διαγωνισμό επέλεξε την εταιρεία συμβούλων ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α.Ε. για την σύνταξη και υποβολή των ανωτέρω αιτήσεων.
Δικαίωμα συμμετοχής:
Δικαιούχοι είναι οι επιχειρήσεις, που απασχολούν 1-49 άτομα ή αυτοαπασχολούμενοι και σχεδιάζουν να προχωρήσουν στην εφαρμογή αλλαγών και μέτρων αναδιάρθρωσης και προσαρμογής, τα οποία θα επιφέρουν σοβαρές ανακατατάξεις και επιπτώσεις στο επιχειρησιακό και εργασιακό τους περιβάλλον.
ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ
Άμεσα ωφελούμενες είναι οι επιχειρήσεις. Έμμεσα ωφελούμενοι  είναι οι απασχολούμενοι, είτε είναι πλήρους απασχόλησης είτε έχουν περιέλθει σε «εκ περιτροπής» εργασία, είτε σε μερική απασχόληση, μέχρι την υποβολή της αίτησης προς χρηματοδότηση. Στο Πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν και Επιχειρηματίες / Αυτοαπασχολούμενοι.

•    Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλλουν φάκελο υπαγωγής στο Πρόγραμμα
•    Οι υποστηρικτικές ενέργειες που θα παρασχεθούν προς τις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος θα αφορούν σε :
•     Συμβουλευτικές / Υποστηρικτικές Υπηρεσίες προς την Επιχείρηση. Επιδοτούμενο ποσό 5000 ευρώ ανά επιχείρηση. Οι επιχειρήσεις πρέπει να προτείνουν στη φάση αυτή την εταιρεία συμβούλων που να παρέχει τις υπηρεσίες
•     Δράσεις Κατάρτισης των Επιχειρηματιών και των Εργαζομένων των Επιχειρήσεων. Τα μέλη επιλέγουν το πιστοποιημένο ΚΕΚ στο οποίο θα καταρτιστούν. Τα τμήματα πρέπει να είναι από 5 μέχρι 25 άτομα και γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουν ομαδοποιήσεις. Σύνολο κατάρτισης 300 ώρες (180 θεωρία και 120 πρακτική).
•    Το οικονομικό όφελος για τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα και τους εργαζόμενους που θα καταρτισθούν είναι :
•    Αμοιβή καταρτιζομένων : 3,00 € ανά ανθρωποώρα κατάρτισης 
•    Αμοιβή επιχείρησης :   ποσοστό των 10 ευρώ ανά επιχείρηση που προβλέπεται για την κατάρτιση σε συνεργασία με το ΚΕΚ. Εκτιμάται ότι το ποσό πρέπει να κυμαίνεται γύρω στα 5 ευρώ .

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά πατήστε  εδώ
Διευκρινίζεται ότι τα μέλη μας ως αυτοαπασχολούμενοι θα πάρουν και την επιδότηση της επιχείρησης και του καταρτιζομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου