Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Μειώσεις στα τιμολόγια Δ.Ε.Η για επιχειρήσεις

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση ελήφθη λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, στην οποία έχουν περιέλθει πολλές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα όσες υπολειτουργούν ή λειτουργούν για μικρό χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του έτους λόγω εποχικών εμπορευμάτων, ιδιαίτερα μετά τις από 1ης Ιανουαρίου αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ,
«επειδή οι χρεώσεις που προκύπτουν είναι δυσανάλογα μεγάλες σε σχέση με την κοστολογική επιβάρυνση που προκαλούν οι εν λόγω εγκαταστάσεις, και το ύψος των αυξήσεων είναι πέρα από τα όρια που είχαν ληφθεί υπόψη κατά την κατάρτιση των τιμολογίων, και επειδή κρίνεται σκόπιμο υπό τις παρούσες συνθήκες να διευκολύνεται η λειτουργία βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων που προσφέρουν θέσεις εργασίας, το ΥΠΕΚΑ προχωρά, μετά από εισήγηση της ΡΑΕ, στην θέσπιση ελάχιστης τιμής για το συντελεστή χρησιμοποίησης στο 25%, ώστε να περιορίζεται η επίπτωση του συντελεστή αυτού κατά τον υπολογισμό των χρεώσεων ισχύος της ΔΕΗ Α.Ε. προς τους πελάτες της στη Μέση Τάση».
Οι ρυθμίσεις στα τιμολόγια θα ισχύσουν για τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν μετά την 1η Ιουνίου, ανεξαρτήτως περιόδου κατανάλωσης.

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου