Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Aσύρματοo Internet από την Lufthansa στις υπερατλαντικές πτήσεις

Υπηρεσία ασύρµατου Internet(Wi-Fi) προσθέτει η αεροπορική εταιρεία Lufthansa στις παροχές της προς τους ταξιδιώτες των υπερατλαντικών της πτήσεων.Σε συνεργασία µε τις Panasonic Avionics Corporation και Deutsche Telekom, το FlyNet δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να πλοηγηθούν στο Διαδίκτυο, να ελέγξουν την αλληλογραφία τους, να απαντήσουν σε e-mail ή ακόµα και να µπουν στο Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο της εταιρείας τους (VPN) µε ασφάλεια.


Τα e-mails είναι δυνατόν να σταλούν από τους «αιθέρες», αρχικά σε επιλεγµένα δροµολόγια του Βόρειου Ατλαντικού, ενώ η υπηρεσία θα επεκταθεί σε σχεδόν όλο το διεθνές δίκτυο της Lufthansa µέχρι τέλους του 2011.

Από την άνοιξη µάλιστα η δυνατότητα επικοινωνίας εν πτήσει προσφέρεται και για συσκευές που λειτουργούν σε δίκτυα δεύτερης γενιάς (GSM και GPRS), ενώ εκτός από την υπηρεσία ασύρµατου Internet (WLAN) οι επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας θα µπορούν να χρησιµοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο για να στέλνουν και να λαµβάνουν SMS ή δεδοµένα µέσω έξυπνων συσκευών, όπως το iPhone ή PDAs, όπως το BlackBerry, µε εξαίρεση την τηλεφωνική επικοινωνία από το Ιντερνετ ή τα κινητά τηλέφωνα.

Η διαδικασία είναι απλή, καθώς ανοίγοντας τον browser ενός φορητού υπολογιστή µε ασύρµατο Internet ή smartphone µεταφέρεται αυτόµατα στο portal του FlyNet της Lufthansa (www. lufthansa-flynet. com), όπου διατίθενται δωρεάν, επιλεγµένες τρέχουσες επιχειρηµατικές, πολιτικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές ειδήσεις.

Στη συνέχεια, η σύνδεση στο Internet προϋποθέτει τη χρήση πιστωτικής κάρτας, καθώς υπάρχει χρέωση 10,95 ευρώ για διάρκεια µιας ώρας και 19,95 για ένα 24ωρο, ενώ όσοι είναι κάτοχοι της κάρτας Miles & More µπορούν να εξαργυρώσουν µίλια. Στην περίπτωση µάλιστα του 24ώρου, η σύνδεση παραµένει και στις πτήσεις ανταπόκρισης που προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία (hotspot), καθώς και σε όλα τα lounge της αεροπορικής εταιρείας ανά τον κόσµο. 



in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου