Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Αιολικό Πάρκο «Αγία Άννα» στη Λάρνακα


Η Rokas Renewables, μέλος του ομίλου Iberdrola, μέσω της θυγατρικής της Rokas Aeoliki Cyprus Ltd ολοκλήρωσε τη κατασκευή του αιολικού πάρκου «Αγία Άννα», δυναμικότητας 20MW, στα όρια των κοινοτήτων Ψεύδας και Αγίας Άννας στη Λάρνακα της Κύπρου.
Το αιολικό πάρκο βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία και διαθέτει ανεμογεννήτριες τύπου Gamesa G-90, δυναμικότητας 2MW έκαστη. Οι εργασίες εγκατάστασης του συμπεριλαμβάνουν συνοδευτικά έργα όπως είναι η βελτίωση των οδών πρόσβασης στο Α/Π, η κατασκευή εσωτερικής οδοποιίας συνολικού μήκους 7,5χλμ αλλά και ο νέος υποσταθμός ανύψωσης τάσης (20/132Kv).Η Rokas Renewables σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Τα έργα αυτά συμβάλουν στην αναβάθμιση των υποδομών των τοπικών κοινωνιών αλλά και της χώρας γενικότερα. Παράλληλα, η εγκατάσταση του Αιολικού Πάρκου "Αγία Αννα" έχει πρόσθετα πλεονεκτήματα καθώς υπολογίζεται ότι οι κοινότητες στις οποίες είναι εγκατεστημένο το αιολικό πάρκο θα λαμβάνουν περίπου 100.000 ευρώ ετησίως, μέσω του μηχανισμού στήριξης που προβλέπει ο κυπριακός νόμος».

Η εταιρεία δηλώνει πως το αιολικό πάρκο θα συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 25.000 τόνους, οι οποίες αντιστοιχούν στις ετήσιες εκπομπές περίπου 4.000 αυτοκινήτων μέσης κατανάλωσης που διανύουν καθημερινά την απόσταση Λάρνακα - Λευκωσία μετ' επιστροφής. Η εταιρεία μέσω της ανακοίνωσης της καταλήγει: «Πρόκειται για μία επένδυση που ενισχύει τις στρατηγικές προσπάθειες της Κύπρου στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών της δεσμεύσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κυρίως συμβάλλει στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας, καλύπτοντας τις ετήσιες ανάγκες 5.000 νοικοκυριών».

Πηγή :www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου