Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Αλλαγές ατο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

Αλλαγές στο ν/σ για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων προανήγγειλε σε συνέντευξή του στο ρ/σ ΣΚΑΙ ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου. Μεταξύ άλλων, εξήγγειλε μείωση των προστίμων σε περιοχές με χαμηλότερες αντικειμενικές αξίες ή στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και αύξησή των προστίμων όπου έχουν γίνει πραγματικά αυθαιρεσίες.

 Όπως είπε, την Πέμπτη γίνεται συζήτηση σε δεύτερη ανάγνωση του ν/σ στην αρμόδια επιτροπή και την επόμενη εβδομάδα αυτό κατατίθεται στην Ολομέλεια. Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι για το ν/σ είναι σημαντική η ευρύτερη συναίνεση από άλλα κόμματα, όπως η ΝΔ.

 Για την προκαταρκτική προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση και λειτουργία σε ιδιώτες των τεσσάρων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων σε Φυλή, ’νω Λιόσια, Κερατέα και Γραμματικό, ο υπουργός έκανε λόγο για έργο με έντονη αναπτυξιακή διάσταση.


Είπε ακόμη θα γίνει διάλογος με τους φορείς της Κερατέας, τονίζοντας ότι υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις. Έπιπλέον, ο υπουργός προειδοποίησε ότι οι υπάρχουσες υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων φθάνουν σε επίπεδα κορεσμού. «Αν δεν προχωρήσουμε άμεσα, το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή:  www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου