Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Η πρώτη εφημερίδα με γεωγραφικά εντοπισμένες ειδήσεις

Mια νέα, καινοτόμα εφαρμογή στο iPad ανακοίνωσε ο όμιλος Bay Area News Group· φέρει το όνομα «η πρώτη ψηφιακή εφημερίδα του κόσμου που αναγνωρίζει τοποθεσίες». Οι χρήστες μπορούν εύκολα να πλοηγηθούν σ’ ένα χάρτη για να διαβάσουν ειδήσεις και γεγονότα, αλλιώς το κάνει αυτόματα η ίδια η εφαρμογή ανάλογα με την τοποθεσία που βρίσκεται ο χρήστης.
«Φανταστείτε να κόψετε την εφημερίδα σας σε 10.000 κομμάτια και να οργανώσετε αυτά τα κομμάτια σ’ έναν χάρτη», σχολιάζει ο συνιδρυτής της Tackable, της εταιρείας που έφτιαξε την εφαρμογή. «Οι εφημερίδες προσπαθούν να βρουν ένα φορμά που λειτουργεί στην μετά-Ιντερνετ και την μετά-το-κινητό εποχή. H TapIn (η εφαρμογή) ζωγραφίζει αυτόν τον καμβά μ’ ένα τολμηρό, νέο χρώμα», συμπληρώνει.

Η δημιουργία της έγινε έπειτα από στενή συνεργασία με την εφημερίδα, διατίθεται δωρεάν, προς το παρόν, ενώ αργότερα θα υπάρχει μηνιαία συνδρομή έναντι των 4,99 δολαρίων. Ωστόσο, οι χρήστες θα είναι σε θέση να επανακτήσουν αυτά τα χρήματα με το να συμμετέχουν σε δραστηριότητες της TapIn όπως συζητήσεις, να μοιράζονται φωτογραφίες ή απλά να περιηγούνται στο Διαδίκτυο.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου