Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Μείωση του προστίμου για τα αυθαίρετα εξετάζει το ΥΠΕΚΑ

Σειρά επαφών τόσο με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) όσο και με άλλους φορείς στον χώρο της κατοικίας έχει το τελευταίο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων κτισμάτων.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος πραγματοποιεί συνεχείς διαβουλεύσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει υιοθετήσει προτάσεις για μείωση του προστίμου ή αύξηση του αριθμού των δόσεων.

Το ΤΕΕ από την πλευρά του έχει καταθέσει πρόταση για περιορισμό των προστίμων σε ειδικές κατηγορίες αυθαιρέτων (π.χ πρώτη κατοικία), ενώ κρίνει αναγκαία την αύξηση του αριθμού των δόσεων, προκειμένου αυτό να λειτουργήσει ως «δέλεαρ» για τους ιδιοκτήτες. Άλλοι φορείς από την πλευρά τους ζητούν τη δραστική μείωση του σταθερού συντελεστή 15% για τον υπολογισμό του προστίμου.
Σε κάθε περίπτωση, το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου θα περάσει στις 25 Αυγούστου από την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, για να πάρει το δρόμο της συζήτησης στην Ολομέλεια, με στόχο να έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Πηγή: www.forologikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου