Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Eπαφές του Υφυπουργού ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτη, για τo διεθνές πρόγραμμα "SYNENERGY"

Η πορεία υλοποίησης του διεθνούς προγράμματος SYNENERGY για την προώθηση των ΑΠΕ και της Ενεργειακής απόδοσης στις χώρες της Ν.Α Ευρώπης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τρίτη 27 Ιουλίου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με Αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους δέχτηκε στο ΥΠΕΚΑ. 
 
Ο συντονιστής της Αμερικανικής Υπηρεσίας για τη Διεθνή Ανάπτυξη (U.S. AgencyforInternationalDevelopment - USAID), IraBirnbaum, ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα Κλιματικής Αλλαγής και Εξοικονόμησης Ενέργειας, εκδήλωσε την πρόθεση της Κυβέρνησής του για τη συνέχιση του Προγράμματος και σε επόμενη φάση, στα πλαίσια της Στρατηγικής Ανάπτυξης Χαμηλών Ρύπων (LowEmissionDevelopmentStrategy).
 
Το SYNENERGY υλοποιείται από το Κ.Α.Π.Ε και τον Αμερικανικό Φορέα IRG (InternationalResourcesGroup) και αναπτύσσει δράσεις όπως, μελέτες για αιολικά πάρκα και συστήματα τηλεθέρμανσης στη Σερβία, εκτιμήσεις δυναμικού βιομάζας για τα Δυτικά Βαλκάνια, ενεργειακές επιθεωρήσεις για ηλιακά θερμικά συστήματα, καθώς και συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης, σε Αλβανία, Κροατία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Σερβία, Μολδαβία και Ουκρανία.
 
ypeka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου