Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Φορουμ Καλών Πρακτικών

Εν έτει 2011, σε μια περίοδο που η βαθειά ύφεση πιέζει για αναπτυξιακά μέτρα και η ανεργία της νεολαίας αυξάνεται, η αλλαγή παραδείγματος, η δημιουργία, η επινοητικότητα και η καινοτομία αποτελούν έναν από τους δρόμους και πυλώνα στον οποίο θα στηριχθεί η ανάκαμψη και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. 
Νέες και νέοι έχουν αρνηθεί το δρόμο κάποιας ‘σιγουριάς’ και έχουν ξεκινήσει αναζητήσεις που δημιουργούν αξία, γεννούν θέσεις εργασίας, διευρύνουν τη παραγωγική βάση της χώρας, δίνουν ευκαιρία σε μυαλά που έχουν φαντασία. 
Το Φόρουμ Καλών Πρακτικών αποτελεί μια πρωτοβουλία που έχει σαν στόχο να φέρει στην επιφάνεια εγχειρήματα νέων που
δείχνουν αυτήν την έκφραση δημιουργίας, καινοτομίας, επιχειρηματικότητας.
Από τις αρχές του Φλεβάρη και μέχρι τα μέσα Μαΐου, περίπου 85 νεανικά εγχειρήματα συστήθηκαν στο κοινό δια της συμμετοχής τους στο διαγωνισμό καλών πρακτικών που έλαβε χώρα στο http://www.go.dimiourgw.com/. Εκεί, περίπου 16.500 βαθμολογήσεις από 3.500 χρήστες διαμόρφωσαν την κατάταξη της προτίμησης του κοινού που στη συνέχεια συμψηφίστηκε με αυτήν της Επιτροπής Καλών Πρακτικών.
Τα 10 δημοφιλέστερα εγχειρήματα προσκλήθηκαν και παρουσίασαν τη δουλειά και το όραμά τους την Τρίτη 21 Ιουνίου και ώρα 10.00 π.μ. στο Crown Plaza ενώ χώρα έλαβε επίσης συνοδευτική συνεδρία που ψηλάφισε την αλλαγή παραδείγματος, τη στροφή προς την δημιουργία, την επινοητικότητα και τη καινοτομία, ως έναν από τους δρόμους που μπορούν να συμβάλουν στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας καθώς και το ρόλο της δικτύωσης και του mentoring στην προσπάθεια αυτή.
Στο τέλος της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν τα 3 διακριθέντα εγχειρήματα που θα λάβουν χρηματική και συμβουλευτική υποστήριξη από γνωστές εταιρείες του κλάδου: 1. Touring Machine, 2.iParents, 3.Xariseto. Ακολουθούν: 4. i-kiosk, 5. Artsteps, 6. Forfree, 7. StudentHouse, 8. Bankit, 9. Youdrive, 10. Psaradiko.
 Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου