Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Αλλαγές στο νομοσχέδιο περί υδρογονανθράκων

Σειρά αλλαγών και τροποποιήσεων στο νομοσχέδιο για τη «Λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, την Παραγωγή και τα δίκτυα μεταφοράς υδρογονανθράκων», ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Με τις τροποποιήσεις αυτές υιοθετούνται πολλές προτάσεις φορέων και των κομμάτων επί του νομοσχεδίου.
«Θετικές» χαρακτήρισε τις βελτιώσεις ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Χαντάβας, ιδίως αυτές με τις οποίες περιορίστηκαν υπερεξουσίες που επρόκειτο να δοθούν στη Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας ΡΑΕ με την αρχική μορφή του νομοσχεδίου, που, όπως είπε χαρακτηριτικά, ήταν στη λογική του «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει».

Εκ μέρους της ΝΔ, ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση τοποθετείται απέναντι στο νομοσχέδιο με εποικοδομητική κριτική και κατέθεσε στην κοινοβουλευτική επιτροπή αναλυτικά τις προτάσεις τροποποιήσεων στις διατάξεις του νομοσχεδίου.
Ενστάσεις διατύπωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ιωάννης Ζιώγας, ο οποίος επισήμανε ότι το νομοσχέδιο κινείται στη λογική της αφαίρεσης της ηλεκτρικής ενέργειας από τα λαϊκά νοικοκυριά. Προειδοποίησε ακόμη ότι το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ θα είναι συμπαραστάτης στα λαϊκά νοικοκυριά στα οποία θα επιχειρηθεί να κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.
Την ανάγκη ανακήρυξης της Ανεξάρτητης Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) ως το τελευταίο αποθεματικό για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, επισήμανε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.
Βολές κατά της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, «διαλύει τα πάντα με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας», εξαπέλυσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου Πασχαλίδου, σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο έχει τη λογική της απόλυτης εξυπηρέτησης των ιδιωτικών εταιρειών.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου