Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Άρχισε η υπογραφη συμβασεων για το ''Εξοικονομω κατ' οίκον"

Ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες τηλεφωνικές ειδοποιήσεις από τις τράπεζες προς όσους έχουν πάρει την έγκριση να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», προκειμένου να περάσουν να υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις, αλλά και να γίνει η εκταμίευση της προκαταβολής.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του energypress.gr, πρόκειται για τουλάχιστον 2.215 αιτήσεις που έχουν μέχρι σήμερα εγκριθεί και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, ενώ τα ονόματα των ωφελούμενων μπορεί να τα βρει κανείς στην ιστοσελίδα της ΕΤΕΑΝ ΑΕ, www.tempme.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο μέγιστος χρόνος για την ολοκλήρωση των ενεργειακών παρεμβάσεων σε ένα ακίνητο (κατοικία ή διαμέρισμα) είναι οι 4 μήνες και απαιτείται η διενέργεια της δεύτερης ενεργειακής επιθεώρησης, προκειμένου να εκταμιευτεί το σύνολο του προϋπολογισμού.
Μέχρι στιγμής οι αιτήσεις που έχουν γίνει στις τράπεζες υπερβαίνει τις 38.000, από τις οποίες οι 18.600 έχουν λάβει προέγκριση δανείου, ενώ 8.000 αιτήσεις από αυτές αφορούν σε ολοκληρωμένους φακέλους που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας έγκρισης.
Σημειώνεται ότι συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων και η ένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα αφoρά:
- κατοικίες με έτος κατασκευής μέχρι το 1990 και με τιμή ζώνης έως 2100 €/τ.μ.
- δυνατότητα ένταξης και μεμονωμένων διαμερισμάτων πολυκατοικίας
- ενεργειακή αναβάθμιση κατά μία κατηγορία ή εναλλακτικά 30% της κατανάλωσης του κτιρίου αναφοράς
- δύο εισοδηματικές κατηγορίες ωφελουμένων ως εξής:
Κατηγορία Α
Θα πρέπει το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα να είναι μέχρι 40.000 ευρώ  ή 60.000 ευρώ αντίστοιχα. Παρέχεται άτοκο δάνειο και επιχορήγηση ύψους 35%.
Κατηγορία Β
Εδώ, εντάσσονται όσοι έχουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ ή 80.000 ευρώ αντίστοιχα. Παρέχεται άτοκο δάνειο και επιχορήγηση ύψους 15%.

econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου