Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Υπερχείλιση στο φράγμα της λίμνης Πλαστήρα

Υπερχείλισε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων το φράγμα στη λίμνη Πλαστήρα με τις τοπικές αρχές να απεύχονται ένα πιθανό ρήγμα στη βάση του φράγματος, το οποίο οραματίστηκε ο στρατηγός και πολιτικός, Νικολάος Πλαστήρας
Περισσότερα από 3.000 στρέμματα με σιτηρά στο διαμέρισμα του Πέτρινου και της Ψαθοχώρας πλημμύρισαν. Ευτυχώς,  τα χωριά Βλοχός και Μεταμόρφωση δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα, αφού τα αντλιοστάσια τέθηκαν έγκαιρα σε λειτουργία.
Το πρωτοφανές αυτό συμβάν έχει να σημειωθεί από το 2004.
Μάλιστα, σύμφωνα με το zougla.gr,  αποφασίστηκε η διακοπή του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Πλαστήρα για τουλάχιστον ένα 24ωρο έως ότου υπάρξει εκτόνωση των φαινομένων, ώστε να μην κατεβάσει άλλο νερό ο ποταμός Καλέντζης και δεν μπορέσουν να σταματήσουν την ορμή του.
Η στάθμη του νερού στον Ταμιευτήρα έφτασε στα 791,88 κ. μέτρα αλλά οι ποσότητες που διαρρέονται προς τον ποταμό Ταυρωπό είναι μικρές και δεν εμπνέουν προς το παρόν ανησυχία.
Σημειώνεται ότι η  κοινότητα του Πέτρινου βρέθηκε επί ώρες σε απομόνωση, καθώς τα ορμητικά νερά του Ενιπέα που παρέσυραν κλαδιά, σκουπίδια αλλά και ολόκληρους κορμούς δένδρων, έφραξαν τη γέφυρα που ενώνει το χωριό με την Ιτέα και τα υπόλοιπα πεδινά χωριά του Δήμου Παλαμά.
Πηγή:www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου