Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Aυθαιρέτων το ανάγνωσμα...μέρος 2ο!

«Τακτοποίηση» αντί της νομιμοποίησης και με μείωση των προστίμων, θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να προσελκύσει εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυθαιέτων, που έχουν ανοιχτές υποθέσεις με τις πολεοδομίες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές», ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε το περίγραμμα της ρύθμισης, που θα οριστικοποιηθεί αμέσως μετά το Πάσχα,
βάσει της οποίας θα εξαιρείται από κατεδάφιση το ακίνητο έναντι καταβολής προστίμου.
Στόχος της ρύθμισης είναι να να διευκολυνθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, προκειμένου να τακτοποιήσουν –όχι να νομιμοποιήσουν– το αυθαίρετό τους, «ώστε να τραβήξουν μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν» και το κράτος να βάλει στα ταμεία του έως και 1,5 δισ. ευρώ.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους ότι «θα επιχειρήσουμε την είσπραξη των προστίμων σε ένα πιο βατό πλαίσιο σε σχέση με το υφιστάμενο, όπου τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά και, παράλληλα, θα δούμε στο πλαίσιο του Συντάγματος και της νομολογίας του ΣτΕ, πώς θα διασφαλίζεται κάποιος για το οίκημα που έχει».
Επίσης, η ρύθμιση θα είναι «τακτοποίηση» με το παρελθόν και ο σχετικός διάλογος από τα συναρμόδια υπουργεία θα αρχίσει αμέσως μετά το Πάσχα, για μια λύση που θα είναι δίκαιη για όσους έχουν αυθαίρετα και παράλληλα θα αποφέρει έσοδα στο Δημόσιο.

Πηγή:http://www.econews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου