Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Δέσμευση για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου


Την εμπιστοσύνη του στο ελληνικό επιστημονικό τεχνικό δυναμικό για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου εξέφρασε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωσταντίνου, σε συνάντηση διάρκειας μίας ώρας, που είχε με τη διοίκηση του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών 
(ΠΣΔΑΤΜ).  Ο Σύλλογος αντέδρασε με θετική ανακοίνωση σχολιάζοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι:   
-«Έπρεπε να περάσουν 11 χρόνια αδιαφορίας από 3 Υπουργούς ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και πλέον Π.Ε.Κ.Α. για να φθάσουμε τον  Οκτώβριο του 2011 να γίνει το αυτονόητο, ήτοι ο αρμόδιος Υπουργός για θέματα Εθνικού Κτηματολογίου κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου να συναντηθεί και να συζητήσει με τους κύριους παραγωγούς του έργου. 


Η συνάντηση αυτή έρχεται να επισφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο την ήδη πολύ γόνιμη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Νίκο Σηφουνάκη».
Ειδικότερα ο Σύλλογος ανακοίνωσε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έδωσε την διαβεβαίωση πως «επενδύει στη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να καταλήξει στην πολιτική που θα ακολουθήσει και με χρονικό ορίζοντα το αργότερο το 2020 να έχει επιτέλους η Χώρα ένα Εθνικό Κτηματολόγιο που θα διασφαλίζει τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, θαποκαλύπτει κάθε είδους αυθαιρεσία, θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της Χώρας και θα συνδράμει στην προσπάθεια ενίσχυσης της εύρυθμης δημοσιονομικής λειτουργίας του κράτους».


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, σημείωσε σε ανακοίνωση του ότι «όπως δεσμεύτηκε και στον Υπουργό, θα προχωρήσει άμεσα στην έγγραφη αποστολή των θέσεών του για την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που προκύπτουν από τη σημερινή συγκυρία και το πόρισμα της Διεπιστημονικής Επιτροπής του Τ.Ε.Ε., με το οποίο βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία για την εξεύρεση ρεαλιστικών λύσεων που θα συμβάλλουν στην αποτελμάτωση της σημερινής κατάστασης». 


Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι «η τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό υπάρχει, ρεαλιστικές προτάσεις επίσης, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν μάθει από τις αστοχίες του παρελθόντος, η διάθεση για εποικοδομητικό διάλογο είναι προφανής, συνεπώς πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου».

Πηγή: TEE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου