Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ''ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ''



Μετά από πρόσκληση του ΤΕΕ/ΤΚΜ πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαγωνισμού αφίσας με θέμα «Αρχιτεκτονική και Ανθρώπινα Δικαιώματα». Η παραπάνω δράση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του κοινού και εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιτεκτονικής που φέτος εορτάζεται σε όλο τον κόσμο τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και έχει θέμα «Αρχιτεκτονική και Ανθρώπινα Δικαιώματα», όπως αυτό ορίστηκε από την UIA. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που πραγματοποιείται εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής και ελπίζουμε να είναι η αρχή για την πραγματοποίηση αντίστοιχων δράσεων και τα επόμενα χρόνια. Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό αφίσας κρίθηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.


Κύριο χαρακτηριστικό των συμμετοχών στον διαγωνισμό ήταν η διαπραγμάτευση εννοιών όπως: η ιδιωτικότητα, η συλλογικότητα, το πολυπολιτισμικό στοιχείο, η ακεραιότητα, η ηθική, η ποιότητα ζωής, η ισότητα, το φυσικό περιβάλλον και η καθημερινότητα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο παγκόσμιο κοινό δικαίωμα στην κατοικία, το κέλυφος- καταφύγιο, και στην διαφορετικότητα του ιδιωτικού χώρου.

Οι έννοιες αυτές απεικονίζονται με γραφιστικούς χειρισμούς και συμβολισμούς, ώστε το συνολικό αποτέλεσμα να αποτελεί ένα ενδιαφέρον σύνολο εικόνων, σχημάτων, λέξεων και σχεδίων.
Η έκθεση του συνόλου των συμμετοχών που θα πραγματοποιηθεί στο foyer του κτιρίου του ΤΕΕ/ΤΚΜ αλλά και σε υπαίθριο χώρο έξω από αυτό και έχει ως στόχο να επικοινωνήσει το σύνολο των εννοιών που πραγματεύονται, τόσο στο αρχιτεκτονικό όσο και στο ευρύτερο κοινό.
Η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στον αύλειο χώρο του κτιρίου του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μ. Αλεξάνδρου 49) την οποία θα ακολουθήσει εορτασμός.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
10:00-13:30
Εκπαιδευτικά Προγράμματα ευαισθητοποίησης παιδιών Ε’ & ΣΤ’ δημοτικού (Κτίριο ΤΕΕ/ΤΚΜ και Παραλιακό Πάρκο) *
20:00
Τελετή απονομής βραβείων και εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιτεκτονικής


* Όλοήμερη δράση στο Παραλιακό Πάρκο μπροστά από το κτίριο του ΤΕΕ/ΤΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου