Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ρωσικό Ενδιαφέρον για ΑΠΕ στα Δωδεκάνησα


Τις δυνατότητες συνεργασίας σε επενδύσεις, με έμφαση στις ΑΠΕ, θα εξερευνήσουν από κοινού τα μέλη του Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 30/9/2011 εως 1/10/2011.
 
Σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που είναι και η διοργανώτρια αρχή, ο Περιφερειάρχης Ιωάννης Μαχαιρίδης υπογράμμισε πως φιλοδοξία της διοργάνωσης αυτού του συνεδρίου είναι να αποδειχθεί η επενδυτική ελκυστικότητα της Ελλάδας, σε μια τόσο κρίσιμη χρονικά συγκυρία για την Ελλάδα. Στο συνέδριο θα δώσουν το «παρών» επιφανή στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας της Ρωσίας καθώς και πολιτικοί, μεταξύ των οποίων και ο Ι.Σαββίδης βουλευτής της κρατικής δούμας της ρωσικής ομοσπονδίας.
Πρόκειται να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα, στην πράσινη επιχειρηματικότητα αλλά και στα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα της ελληνικής οικονομίας. Μπορεί, όπως είπε ο κ. Μαχαιρίδης η Μόσχα να έχει «κλείσει» σε ό,τι αφορά την προσέλκυση αγροτικών προϊόντων, ωστόσο οι ευκαιρίες για περιοχές όπως τη Σιβηρία είναι τεράστιες για τους Ελληνες παραγωγούς.
 
Εστιάζοντας στην ανάπτυξη των ΑΠΕ, ο κ. Μαχαιρίδης υπογράμμισε ότι άμεσα θα τρέξουν στα νησιά των Κυκλάδων επενδύσεις €500 εκατ. Με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να πρωταγωνιστεί στην προσέλκυση Ρώσων τουριστών, όπου εφέτος τα νησιά της επισκέφτηκαν περίπου 220.000, σημειώνοντας αύξηση 65% σε σχέση με πέρυσι, βασικό αίτημα των τουριστικών φορέων είναι η διευκόλυνση στη διαδικασία έκδοσης Visa. Προχωρώντας ένα βήμα ακόμα παραπέρα ο Σίμος Κεδίκογλου, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελληνορωσικής φιλίας στάθηκε στη σημασία της έκδοσης Visa δεκαετούς διάρκειας, για όσους πχ αγοράζουν τουριστική κατοικία στην Ελλάδα.
 
Όπως είπε, το εν λόγω αίτημα έχει προωθηθεί στο αρμόδιο υπουργείο και ήδη αντιμετωπίζεται πολύ θετικά. Παραμένοντας στο σκέλος των επενδύσεων, ο κ. Κεδίκογλου πρότεινε την ίδρυση ενός διεθνούς ΚΕΠ από την Ελλάδα, με στόχο την παροχή όλων εκείνων των διευκολύνσεων στους υποψήφιους επενδυτές που θα θελήσουν να έρθουν στην Ελλάδα.
 

Πηγή: www.neaenergia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου