Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Στην Ελλάδα ο Ρέσλερ για ενεργειακές συμφωνίες


Φαίνεται πως αποφάσισε τελικά να “ποντάρει” στην Ελλάδα, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις του για “συντεταγμένη χρεοκοπία”, ο Γερμανός Αντικαγκελάριος και Υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ. Ο Γερμανός πολιτικός που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας, θα επισκεφτεί τη χώρα μας (6 - 7 Οκτωβρίου) συνοδευόμενος από μεγάλο αριθμό Γερμανών επιχειρηματιών. Στο... χαρτοφύλακά τους οι Γερμανοί επιχειρηματίες και ο κος Ρέσλερ θα έχουν προτάσεις και σχέδια ενεργειακών συνεργασιών και επενδύσεων γερμανικών κεφαλαίων στη χώρα μας, στον κλάδο της ενέργειας.
Στην ατζέντα των συναντήσεων εντάσσονται επαφές που θα έχει ο Γερμανός υπουργός με τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μ. Χρυσοχοϊδη και Γ. Παπακωνσταντίνου, για να εξειδικευθούν οι μέθοδοι και οι δυνατότητες προσέλκυσης γερμανικών επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα και η υπογραφή ελληνο-γερμανικής συμφωνίας οικονομικής συνεργασίας. Ειδικά στις συνομιλίες με τον κ. Παπακωνσταντίνου, αναμένεται να προωθηθεί το πολυσυζητημένο Σχέδιο Helios, που αφορά την εγκατάσταση στη χώρα μας φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και την εξαγωγή πράσινης ενέργειας στη Γερμανία.


Πρόσφατα ο κ. Ρέσλερ αναφέρθηκε στην πρόθεση της Γερμανίας να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις που θα έρθουν στην Ελλάδα για να επενδύσουν στους τομείς της ενέργειας και της διαχείρισης αποβλήτων, για όσο διάστημα η χώρα μας δεν θα έχει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.


Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ
Στόχος της επίσκεψης είναι να έρθουν σε επαφή οι γερμανοί επιχειρηματίες που θα συνοδεύουν τον κ. Ρέσλερ με Ελληνικές επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μελλοντικούς συνεργάτες τους.
Πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και ένα χρόνο ο Σύνδεσμος Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με τον ΣΕΒ και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο εκφράζοντας το ενδιαφέρον Γερμανικών επιχειρήσεων να εισέλθουν ή να επεκταθούν επενδυτικά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του νέου περιβάλλοντος που διαμορφώνεται από την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία και από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας.

24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου