Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοιχτή πρόσκληση σε νέους Αρχιτέκτονες από το ΤΕΕ/ΤΚΜ

To ΤΕΕ/ΤΚΜ, μετά από εισήγηση της Μόνιμης Επιτροπής Αρχιτεκτονικών Θεμάτων, στo πλαίσιο της προβολής της Αρχιτεκτονικής και της στήριξης του έργου των Νέων Μηχανικών, πρόκειται να διοργανώσει σειρά διαλέξεων Νέων Αρχιτεκτόνων.

Η πρακτική προβολής του έργου των Μηχανικών είναι ευρύτερα διαδεδομένη σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες και προωθεί με αυτό τον τρόπο την ανάδειξη του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, δίνοντας ταυτόχρονα και τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός διαλόγου μεταξύ των Μηχανικών.
Στόχος του κύκλου διαλέξεων είναι η προβολή του έργου των αρχιτεκτόνων, με προτεραιότητα σε αυτούς που ζουν και εργάζονται στην  Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Εκτός από την παρουσίαση των, υλοποιημένων ή μη, έργων των συναδέλφων, σημαντική είναι και η κατάθεση των απόψεων και θέσεών τους, σε ζητήματα άσκησης της αρχιτεκτονικής  για την επεξεργασία τους από τοΤΕΕ/ΤΚΜ. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου, έχει  προταθεί η διερεύνηση και η υποβολή αντίστοιχων προτάσεων από τους συλλόγους αρχιτεκτόνων της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και τις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Η θεματολογία των διαλέξεων θα είναι ποικίλη και μπορεί να περιλαμβάνει την παρουσίαση:
  • κτηρίων
  • εγκαταστάσεων (installations)
  • αναπλάσεων           

Ο τρόπος διεξαγωγής των διαλέξεων αυτών θα γίνει ανάλογα με τη θεματολογία που επιθυμούν να παρουσιάσουν οι εκάστοτε Αρχιτέκτονες και θα ομαδοποιηθούν, έτσι ώστε σε κάθε διάλεξη να πραγματοποιούνται παρουσιάσεις δύο έως τεσσάρων δημιουργών ή συγκροτημένων ομάδων συνολικής διάρκειας περίπου μίας ώρας.

Δικαίωμα συμμετοχής στις διαλέξεις έχουν όλοι οιΑρχιτέκτονες μηχανικοί, μέλη του ΤΕΕ/TKM με έδρα την Κεντρική Μακεδονία, έως 40 ετών. Στην περίπτωση συμμετοχής συγκροτημένης ομάδας κάθε μέλος αυτής πρέπει να πληροί τους όρους συμμετοχής. Η παρουσίαση θα αφορά σε μεμονωμένους συναδέλφους, γραφεία ή και μέλη γραφείων με την προϋπόθεση ότι είχαν την ευθύνη των έργων με τα οποία συμμετέχουν.

Από τη συμμετοχή στις διαλέξεις αποκλείονται τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής και τα πρόσωπα που συνδέονται άμεσα, επαγγελματικά με αυτά, καθώς και το προσωπικό του Φορέα προκήρυξης που υπηρετεί σε αυτόν.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους τους ενδιαφερόμενους. Η υποβολή υποψηφιοτήτων αρχίζει από τη δημοσίευση της παρούσης και περαιώνεται τον Οκτώβριο του 2012. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα Σεπτέμβριος 2011 - Μάρτιος 2013.

Πληροφορίες:
1. Αντώνης Τσιπούρας: Επιμελητής ΜΕΑΘ, Τηλ.: 2310-883122 begin_of_the_skype_highlighting              2310-883122      end_of_the_skype_highlighting, Fax: 2310-883110,
                                               
e-mail: tonytsip@central.tee.gr
2. Τόνια Μαυρουδή, Μέλος ΜΕΑΘ, Τηλ.: 6942715122 begin_of_the_skype_highlighting              6942715122      end_of_the_skype_highlighting, e-mail: tonia.mavroudi@gmail.com


Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το Τεύχος της Πρόσκλησης

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την Αίτηση Συμμετοχής

1 σχόλιο:

  1. Το σωστό e-mail της Τόνιας Μαυρουδής είναι tonia.mavroudi@gmail.com

    Παρακαλώ το admin να το διορθώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή