Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Νέα Υπηρεσία από την E-Real Estates για τις ΑΠΕ

Η E-Real Estates με την νέα υπηρεσία της συμβάλει στην ανάπτυξη των εργασιών των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταικά, αιολικά πάρκα) και στο ΕΣΠΑ που ανοίγει με 2 νέα προγράμματα τον τουρισμό και τα πράσινα επαγγέλματα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι Α.Π.Ε και το ΕΣΠΑείναι δυο βασικοί παράγοντες που  θα δώσουν ανάσα στην Ελληνική οικονομία που πλήττεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα.

Τα Πράσινα επαγγέλματα και ο τουρισμός είναι έργα ύψους 140.000.000 € που θα διοχετευτούν στην Επιχειρηματική οικονομία της χώρας μας. Μη ξεχνάμε ότι τους επόμενους μήνες , τα έργα που θα ανοίξουν από το ΕΣΠΑ για τους ανέργους, την εκπαίδευση των επιχειρήσεων, καθώς και για Ομοσπονδίες & Σωματεία θα αγγίζουν τα 300.000.000 €.

Για την υλοποίηση προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους ( ΠΔΕ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ) στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού προγράμματος "Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού" 2007-2013, οι επιχειρήσεις όλης της χώρας που συνεργάζονται με ΚΕΚ ( Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης ) θα πρέπει να καταθέσουν εγγυητικές προκαταβολής.

Παράλληλά τα ΚΕΚ, προκειμένου να προβούν στην υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, οφείλουν και αυτά με τη σειρά τους, να καταθέσουν εγγυητικές καλής εκτέλεσης του έργου. Οι Α.Π.Ε και ιδιαίτερα τα φωτοβολταικά πάρκα των αγροτών , βρίσκονται στο ζενίθ τους. Οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από τους αγρότες για την αδειοδότηση τους ξεπερνούν πολλές φορές τις αναμενόμενες αιτήσεις που είχε υπολογίσει η ΔΕΗ.

Επιπλέον, οι αγρότες και οι επενδυτές φωτοβολταϊκών πάρκων εώς 500kw, οι οποίοι είναι οι παραγωγοί, με βάση την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αρ. Φύλλου 1901, 3/12/2010) πριν την υπογραφή της σύμβασης που συνάπτει με τον αρμόδιο Διαχειριστή ο Παραγωγός , ο σταθμός του οποίου εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 2 του ανωτέρου φύλλου της κυβερνήσεως, οφείλει να προσκομίσει εγγυητική ποσού το οποίο υπολογίζεται σε ευρώ ως το γινόμενο της ονομαστικής ισχύος του σταθμού (σε KW) επί 150(Ε/KW).

Σημειώνεται, ότι ηεγγυητική επιστολή για την οποία διαμεσολαβεί η E-Real Estates, μπορεί να είναι κατ αρχήν τράπεζας ή άλλου πιστωτικού Ιδρύματος και εκδίδεται με βάση το Προεδρικό Διάταγμα (Αρ. Φύλλου 150,10/7/2007) από τραπεζικά Ιδρύματα, που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα ή οποιοδήποτε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνοδεύεται στη περίπτωση αύτη από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα.

Όπως επισημαίνεται, η παραπάνω υπηρεσία που προσφέρει η E-Real Estates με παρουσία σε όλη την Ελλάδα μέσω των 67 γραφείων της, αναμένεται να δώσει ανάσα στην αγορά των αγροτικών φωτοβολταϊκών, καθώς και στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ .

energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου