Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη Σηφουνάκη στην Κτηματολόγιο ΑΕ

Επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Κτηματολόγιο ΑΕ πραγματοποίησε χθες 2 Φεβρουαρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Καθ. Απόστολος Αρβανίτης, παρουσίασε στον κ. Σηφουνάκη τα στελέχη και την οργάνωση της εταιρείας, την πρόοδο του έργου και τον προγραμματισμό των επόμενων φάσεων του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου έως την ολοκλήρωσή του.
Παράλληλα, ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ συνομίλησε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Γενική Διευθύντρια και τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας τόσο για θέματα σύνταξης όσο και για θέματα λειτουργίας του Κτηματολογίου.
Ο κ. Σηφουνάκης καταρχήν υπογράμμισε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης η επιτάχυνση και ολοκλήρωση του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου και προανήγγειλε προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που θα βελτιώνουν τις διαδικασίες σύνταξης και λειτουργίας του Κτηματολογίου, στη βάση προτάσεων που έχουν αξιολογηθεί, όπως:
-η επίλυση ειδικότερων προβλημάτων που αφορούν στις διαδικασίες του Ν2664/1998 για τη διόρθωση εγγράφων
-εισαγωγή ειδικής διαδικασίας για την διόρθωση κτηματολογικών διαγραμμάτων σε περιοχές που έχουν εντοπιστεί προβλήματα
-ρύθμιση θεμάτων που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων.
Επίσης, τόνισε τη βούλησή του να στηρίξει την εταιρεία στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει για την ταχύτερη υλοποίηση των νέων Προγραμμάτων Κτηματογράφησης και τη χρηματοδότηση νέων έργων υποδομών μέσω ΕΣΠΑ.
Από την πλευρά της Κτηματολόγιο ΑΕ, ο Πρόεδρος της εταιρείας διαβεβαίωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό ότι η εταιρεία προχωρά αταλάντευτα στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη και την κατοχύρωση της ασφάλειας των συναλλαγών.
www.econews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου